Veilig ademhalen in gevaarlijke situaties

In een bedrijf waar veel met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt is veilig werken wel een must. Om dit te kunnen waarborgen kunnen er veel producten aangeschaft worden waarmee de werknemers veilig kunnen werken maar het is ook mogelijk om van bepaalde diensten gebruik te maken. Kies voor mensen die de veiligheid in de gaten houden op de werkvloer en aan de bel trekken als zich gevaarlijke situaties voordoen.

Zorg voor adembescherming met de juiste producten

Als er op de werkvloer een gaslek is wil je de mensen zo snel mogelijk evacueren en dit werkt het beste als je een goed vluchtplan hebt. Mochten er nog mensen binnen zijn en niet direct naar buiten kunnen dan hebben ze materiaal nodig waarmee ze zichzelf kunnen beschermen tegen het gas en goed kunnen blijven doorademen. Hiervoor zijn speciale producten in de handel zoals maskers, ademluchtcilinders en vluchtsets die je kunt opzetten terwijl je een weg naar buiten probeert te vinden.

Ademluchttoestellen

Naast de genoemde producten kun je ook kiezen voor ademluchttoestellen. Deze bestaan uit een masker waarmee je vrij kunt ademen in situaties waarin er gevaarlijke stoffen of veel rook vrijkomen. Je kunt ook een set kiezen waarbij je niet alleen een masker hebt maar ook een complete zuurstoftank die eraan vast zit of die aan een longautomaat te koppelen is. Op deze manier heb je altijd de beschikking over zuurstof zodat je zelf het pand kunt verlaten of andere mensen daarbij kunt helpen.

Kies het juiste toestel

Een ademluchttoestel is een goede maar ook vrij kostbare aanschaf dus het is wel raadzaam dat je het juiste product kiest. Vind je kiezen lastig en weet je niet precies wat je nodig hebt? Kies er dan voor om eerst extra informatie in te winnen. Bij een bedrijf als G4S Safety Solutions kun je dit telefonisch, via de mail of een contactformulier doen zodat jij het meest geschikte product kiest.