Met een multi gas detector meet je meer in één keer

In een bedrijf wil je natuurlijk veilig kunnen werken, zeker als er wel eens met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Indien er met gassen gewerkt wordt ben je als werkgever dan ook verplicht ervoor te zorgen dat je werknemers op een veilige werkvloer kunnen staan.

Kies het geschikte type

Mocht er onverhoopt toch ergens een keer gas weglekken dan wil je wel dat dit zo snel mogelijk gesignaleerd wordt. Als er met meer gassen tegelijk gewerkt wordt in een bedrijf wil je ten tijde van een incident natuurlijk wel zo spoedig mogelijk weten om welk gas het gaat. Hiervoor kun je dan een multi gas detector gebruiken. Deze zijn in diverse types te koop. Zo kun je kiezen voor multi gas detectors die op een bepaalde soort batterijen werken en kun je een keuze maken omtrent de levensduur. Ook kun je aangeven welke soorten gas ze kunnen detecteren.

Kijk goed welke meter het beste in je bedrijf past

Voordat je een gas detectie apparaat aanschaft is het verstandig goed te kijken wat je nodig hebt. Hoef je maar één soort gas op te kunnen sporen dan kun je ook met een (eenvoudigere en voordeligere) single gas detector uit de voeten. Wil je echter meer soorten tegelijk kunnen meten dan is een multi gas detector zeker aan te raden maar zou je ook nog kunnen kiezen voor een PID meter. Deze meet ook meer gassen tegelijk, is draagbaar en kan op verschillende plaatsen gebruikt worden. Daarnaast meet deze ook nog eens extra (andere) stoffen. Een gas detectie systeem is onmisbaar op de werkvloer en zorgt er ook voor dat er veilig gewerkt kan worden. Mocht zich iets voordoen dan kun je ook altijd op tijd ingrijpen en de werknemers in veiligheid brengen.