Laat je ongebruikte goud niet liggen

Misschien heb je thuis een grote hoeveelheid gouden sieraden liggen waar eigenlijk niemand meer gebruik van maakt. Als dit zo is, is het natuurlijk zonde om niets meer te doen met deze sieraden. Zeker als deze nog wel veel geld waard zijn. Als ze niet s meer voor je betekenen en je er geen specifieke plannen meer voor hebt, dan is kan je het goud laten taxeren. De taxateur kan je precies vertellen hoeveel het goud van de sieraden precies waard is, en zal dit bedrag in geld in veel gevallen ook aan je willen uitbetalen.

Het taxatieproces

Er is een aantal stappen waar de taxateur doorheen zal gaan op het moment dat hij aan de slag gaat met jouw gouden sieraden. Als eerste zal hij onderzoeken of je geld ook daadwerkelijk echt is. Het zou natuurlijk erg zonde zijn als dit niet het geval blijkt te zijn, maar het komt soms voor dat er slechts sprake is van een heel dun goudlaagje dat aangebracht is op een metaal van aanzienlijk minder waarde. De tweede stap die zal worden ondernomen, is het bekijken hoeveel karaat het goud is waarvan je sieraden gemaakt zijn. Daarna zal worden bepaald hoeveel gram goud er aanwezig is in je sieraden. Is dit achter de rug, dan zal dit verrekend worden met de goudprijs. Uiteindelijk zal je meestal gevraagd worden of je het goud zou willen verkopen. Wil je dit, dan zal de taxateur het goud houden, en krijg jij het geld meteen mee.

De service van Goud NL

Een voorbeeld van een kwalitatief zeer goede taxateur is GoudNL. Deze taxateur is gegarandeerd kwalificeert, biedt uitstekende en persoonlijke service, en zal de waarde van het goud nooit te laag inschatten. Bovendien is Goud NL altijd bereid het geld van je over te kopen. Op de website zie je precies de tarieven die je kan verwachten voor je goud bij verschillende hoeveelheden karaat, gehalte en gram. Bovendien staat er precies wat je kunt verwachten van de service van GoudNL.