Een gat in de digitale markt

Wij hebben ons sinds kort gericht op een deel in de financiele markt waar wij veel potentie in zien. We willen daarom een blog artikel wijden aan dit, wat ons betreft, gat in de markt. Ik heb het hier over de handel in binaire opties.

Een snelle, spannende markt

De handel in binaire opties gaat razendsnel. In het kort uitgelegd gok je eigenlijk op de koers van de beurs. Je zegt bijvoorbeeld dat de aandelen van Apple gaat stijgen. Je kunt hier geld op zetten, en als ze inderdaad stijgen kun je bijvoorbeeld een rendement van 80% ontvangen. Komt het echter niet uit, ben je je inzet kwijt. Het is dus letterlijk alles of niets.

Looptijd en soorten opties

De looptijd wordt ook wel expiratietijd of expiry time genoemd. Deze expiratietijd is de hoeveelheid tijd vanaf het moment dat je de optie ‘koopt’ tot dat het optiecontract eindigt. Dit kan per broker of optie verschillen, en kan van 10 minuten tot wel jaren duren.

Qua opties heb je twee typen, de high/low optie en de one touch optie. Bij de high/low zet je in op het stijgen of dalen van een koers. Je zegt dus of na het verlopen van de expiratietijd de koers is gestegen of gedaald. Het gaat hier dus enkel om de koers op het moment van aankopen en op het moment dat het optiecontract eindigt. Wat daar tussenin gebeurt maakt niks uit. Het andere type optie is de one touch optie. Bij deze optie draait het om eenmalig een bepaalde koers ‘aan te raken’. Dus je zegt bijvoorbeeld dat binnen 1 week de koers van Apple 520 aanraakt. Dit kan al na een dag zijn, of na 5 dagen. Zolang het binnen de bepaalde expiratietijd gebeurt, heb jij je rendement binnen.