De juiste strafrechtadvocaat

Bent u beschuldigd van een strafbaar feit? Dan heeft u recht op een strafrechtadvocaat. Deze professional zal u bijstaan met juridisch advies, zal u vertegenwoordigen tijdens de volledige procedure en kan bovenal objectief blijven in een voor u vaak emotionele en stressvolle periode. In sommige gevallen krijgt u een strafrechtadvocaat aangewezen, maar kiest u deze liever zelf, dan kunt u het volgende stappenplan gebruiken om de juiste advocaat strafrecht te vinden voor uw specifieke situatie.

Stap 1: specialisme

Is uw zaak vrij ingewikkeld, dan kunt u filteren op specialisme. Hiermee maakt u de lijst van mogelijke kandidaten korter en selecteert u alleen de ervaren advocaten in het relevante juridische gebied. U kunt controleren of deze advocaten voldoende ervaring en kennis hebben door te controleren of de advocaat lid is van een vakvereniging, zoals de Vereniging van Letselschade Advocaten. Om zich hierbij aan te sluiten moet de strafrechtadvocaat voldoen aan een groot aantal strenge eisen.

Stap 2: De Nederlandse Orde van Advocaten

Elke legale advocaat in Nederland moet lid zijn van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dit is dus hoogstwaarschijnlijk voor de advocaten op uw lijst het geval, maar u kunt dit het beste toch even controleren. Wordt dit niet duidelijk vermeld, dan kunt u deze advocaat het beste schrappen.

Stap 3: het intakegesprek

Nu is het tijd om contact op te nemen en zal er een vaak gratis intakegesprek plaatsvinden. De advocaat zal dan beslissen of hij of zij iets kan betekenen in uw zaak, maar u kunt deze mogelijkheid ook aangrijpen om te kijken of het klikt tussen jullie en om meer uit te vinden over bijvoorbeeld de ervaring van de advocaat, de loopbaan, de tarieven en uw kansen. Na deze gesprekken heeft u waarschijnlijk een beter idee met wie u te maken heeft en kunt u makkelijker een beslissing maken over wie u zal vertegenwoordigen.