BHV cursus volgen?

Wanneer u mensen in dienst heeft, is het bij wet verplicht om minimaal een persoon met BHV in dienst te hebben. Om BHV te hebben, moet er eerst een BHV cursus worden gedaan.

BHV betekent…

BHV staat ook wel voor, bedrijfshulpverlening. Als BHV’er bent u verantwoordelijk voor het verlenen van eerste hulp, hulp bij het bestrijden van een startende brand en het begeleiden van een ontruiming. Eigenlijk bent u dus verantwoordelijk voor de hulp die verleend wordt bij ongewenste gebeurtenissen in een organisatie en die de veiligheid of gezondheid van werknemers en andere aanwezigen kunnen bedreigen.

In bijvoorbeeld scoutinggroepen is het niet verplicht om een BHV cursus te doen en dus een BHV diploma te hebben, maar het is wel goed om te overwegen.

Wat leer je op een BHV cursus?

Op een BHV cursus krijgt u uitleg over de basiskennis EHBO, er wordt vooral gefocust op het alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels maar ook het gebruik van de AED en reanimatie. Ook worden uitwendige wonen behandeld, hierbij kunt u denken aan: brandwonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervel-letsels.

Ook krijgt u uitleg over brandbestrijding en ontruiming, het is namelijk de taak van een BHV’er om hier ook hulp bij te verlenen. Bij de BHV cursus krijgt u dus uitleg over de taak van een BHV’er bij een brand en (de voorbereiding op een) ontruiming en uiteraard wat de gevaren zijn bij brand.

Moet je al voorkennis hebben voor een BHV cursus?

In principe kan iedereen een BHV cursus doen, daar heeft u geen voorkennis voor nodig. Wanneer u een cursus hebt gedaan en vervolgens examen heeft afgelegd, is het belangrijk om te weten dat het BHV certificaat een jaar geldig is. Na dit jaar kunt u het jaarlijks verlengen door een BHV herhalingscursus te doen.

Waarom meedoen aan een loterij?

De meeste mensen zijn wel in voor het wagen van een gokje. Meedoen aan de loterij is leuk! Er ontstaat een gezonde spanning en ondertussen bedenk je wat je gaat doen wanneer je wel geluk hebt en een miljoen wint. In dit artikel vertellen we meer over het deelnemen aan een loterij, wat de voordelen zijn en waarom je deelname zou moeten overwegen. Lees snel verder wanneer je op het punt staat om deel te nemen aan een loterij of wanneer je simpelweg nieuwsgierig bent.

Een groot gedeelte van de Nederlanders doen mee aan de bekende loterijen zoals Euromillions, Power ball, Superenalotto, El Gordo en ga zo nog maar even door. Wie niet waagt, wie niet wint zeggen wij altijd. De meeste mensen die deelnemen aan een loterij weten dat de kans op winnen erg klein is, maar toch hopen ze stiekem op de hoofdprijs.

De kans dat je iets wint

De kans dat je iets wint is relatief klein. Er zijn vaak ontzettend veel mensen die deelnemen, waardoor de kans op winnen automatisch minder groot wordt. Het komt erop neer dat je onwijs veel geluk moet hebben om te winnen. Ondanks dat de kans klein is, nemen veel mensen deel. Wanneer je niet deelneemt, heb je helemaal geen kans en kun je dus ook niets winnen. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om samen met je vrienden en familie te fantaseren over wat je zou doen wanneer je wel wint. Wanneer je je maar realiseert dat de kans op winnen niet al te groot is en je verwachtingen realistisch zijn, kan deelnemen geen kwaad.

Welke loterijen zijn er?

Er zijn meerdere loterijen waar je aan kunt deelnemen. De meeste bekende zijn natuurlijk de Nieuwjaarsloterij en de verloting tijdens koningsdag. Daarnaast zijn er gedurende het jaar ontzettend veel loterijen gaande. Elke loterij werkt nagenoeg hetzelfde, alhoewel je andere prijzen kunt winnen. Bij de ene loterij kun je bijvoorbeeld een miljoen winnen, terwijl het bij andere loterijen om miljoen gaat. Enkele bekende loterijen zijn: Powerball, Euro Millions, Euro Jackpot, Mega millions, Super Enalotto en El Gordo. Het is mogelijk om bij deze loterijen eenmalig een lot te kopen of een abonnement te nemen, zodat je iedere dag, week of maand (wanneer de loterij gehouden wordt) kunt deelnemen.

Online loterijen

Tegenwoordig kun je je loten ook gewoon online bestellen en hoef je dus niet meer speciaal naar de primera of andere winkels te fietsen. Het voordeel hiervan is dat je meerdere loterijen kunt vergelijken en niet perse afhankelijk bent van het aanbod van bijv. de primera. Meer weten over het kopen van loten online? Neem dan eens een kijkje op loten.com.

Waarom online beleggen?

Het internet biedt ons de gelegenheid om online te beleggen. Het voordeel hiervan is dat je alleen een laptop met een goede internetverbinding nodig hebt – en dus vanuit ieder land online kunt beleggen. In dit artikel geven wij redenen waarom je wel of niet zou moeten beginnen met online beleggen, wat de voordelen zijn en hoeveel geld je er mee kunt verdienen. Lees snel verder wanneer je geïnteresseerd bent in online beleggen en je geld graag online wilt verdienen.

Er zijn veel mensen die er van dromen. Locatie onafhankelijk werken, zodat je heerlijk vanuit een hangmat op een tropisch eiland aan het werk kunt gaan. Niet klinkt mooier dan dat. Met online beleggen kun je een locatie onafhankelijk leven leiden – omdat je alleen een computer en een goede internetverbinding nodig hebt. Hoe kun je starten met online beleggen? Lees snel verder.

Sneller en goedkoper

Online beleggen is een stuk sneller en goedkoper. Doordat je jezelf niet naar een office hoeft te verplaatsen, bespaar je een hoop tijd en geld. Bovendien kun je op elk moment van de dag de resultaten inkijken en bepaalde beslissingen maken. Daarnaast hoef je niet meer in de rij te staan bij de bank en zijn er geen openingstijden. Ook is het makkelijker en sneller om bepaalde koers analyses te bekijken en informatie op te zoeken. Dit brengt je in de gelegenheid om sneller te handelen, waardoor het eenvoudiger wordt om met beleggen geld te verdienen.

De nadelen online beleggen

Ook zitten er nadelen verbonden aan online beleggen. Je bent namelijk afhankelijk van je computer en de internetverbinding. Over het algemeen is het internet behoorlijk betrouwbaar in Nederland, maar dat hoeft in andere landen niet zo te zijn. Ook kan er tijdens het online beleggen iets mis gaan waardoor je bijvoorbeeld geld verliest (de kans hiervan is heel klein). Daarbij hoef je via het internet niet te rekenen op persoonlijke ondersteuning, mits je bereidt bent om ervoor te betalen. Bepaalde beleggers blijven om de bovenstaande reden gewoon offline beleggen. Ondanks de nadelen zien we het aantal mensen dat start met online beleggen als maar toenemen. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt.

Huur een adviseur in

Wanneer je pas begint is het wellicht een goed idee om een adviseur in te huren. Deze mensen zijn experts en weten precies wat je wel of niet moet doen om geld via online beleggen te verdienen. Wanneer je eenmaal beter weet hoe het werkt, kun je vervolgens alles zelf doen. Meer weten? Bren dan een bezoek aan online beleggen.

Tips voor projectbeheer

Een project managen vraagt om voorbereiding, planning en veel meer. Bij grotere projecten kan het beheer ervan complex worden. Hoe kun je een project zo overzichtelijk en duidelijk mogelijk beheren? In dit artikel geven wij aandacht aan het beheren van een project, zodat je zo efficiënt mogelijk te werk kunt gaan. Lees snel verder!

Bij veel projecten zien we de project members gestresst heen en weer rennen. Wanneer je voldoende mensen hebt, hoeft het runnen van een project niet stressvol te zijn. Door een plan te maken, deze uit te voeren en waar nodig bij te sturen kun je een hoop voor elkaar krijgen. Hieronder volgen een aantal tips om het runnen van een project makkelijker te maken.

Projectbeheer software

Er zijn nog steeds veel projectmanagers die vanuit Excel werken. Niks mis mee, maar om eerlijk te zijn biedt Excel niet voldoende mogelijkheden en functionaliteiten voor ingewikkelde projecten. In dit geval raden wij aan te kiezen voor uitgebreide projectbeheer software. Er zijn verschillende softwarepakketten op de markt, waarvan Watch Projectbeheer de meest bekende is. Gebruikers kunnen bij Watch gebruik maken van een uitgebreid project management software pakket. Het werkt zeer eenvoudig, je kunt er met verschillende collega’s inloggen en daarnaast behoud je altijd het overzicht over het hele plaatje.

Van offertes tot facturering

Het grote voordeel van project software beheer is dat je er van alles mee kunt doen. Zo kun je er offertes mee opstellen, urenregistratie bijhouden, agenda en planning en relatiebeheer mee bijhouden. Het voordeel is dat je een compleet pakket hebt, waarmee alle wensen vervult worden en je vanuit een softwarepakket werkt ipv meerdere files. Het aanschaffen van een software pakket vraagt om een investering, maar uiteindelijk wordt deze investering terugverdient. Projectbeheer software helpt je om projecten efficiënter in te richten, waardoor je automatisch geld gaat besparen en de investering zult terugverdienen.

Werken vanuit de cloud

Het fijne aan een projectbeheer systeem is dat je vanuit de cloud werkt. Dit maakt het mogelijk om met meerdere collega’s aan verschillende documenten te werken, aanpassingen te maken en te communiceren. Het werkt allemaal super eenvoudig. Je logt in via de browser en alles wordt online opgeslagen, waardoor het altijd veilig staat. Ook is het mogelijk om bepaalde informatie te openen wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent. Ben je op zoek naar een geschikt project systeem? Neem dan eens een kijkje op Watch projectbeheer.

Waarom voor een accountant kiezen?

De meeste ondernemers met een klein bedrijf mijden het inhuren van een accountant. Waarom? Omdat een accountant een hoog uurloon heeft – iets wat beginnende ondernemers afschrikt. Natuurlijk moet je rekening houden met je budget, maar daarbij moet je ook de voordelen van een accountant inhuren niet over het hoofd zien. Meer weten? Lees snel verder waarom het inhuren van een accountant een goed idee kan zijn.

De voordelen van een accountant zijn niet altijd in euro’s uit te drukken. Door een accountant in te schakelen ervaar je zelf minder kopzorgen, kun je je op andere dingen richten, krijg je professioneel advies en heb je geen omkijken naar je administratie. Dit allemaal kan leiden tot betere werkprestaties, waardoor het uurtarief van een accountant dubbel en dwars terugverdient wordt.

Een analytische blik

Wanneer je er als ondernemer alleen voor staat, kun je snel dingen over het hoofd zien. Dit komt omdat je er midden in zit, waardoor het soms lastig is om het overzicht te houden. Door een accountant in te huren, heb je altijd iemand binnen handbereik met een kritische en analyserende blik. Zo kan een accountant jou ergens op wijzen of andere inzichten laten zien. Een accountant bekijkt de zaak altijd van bovenaf wat nuttige feedback kan opleveren. Door voor een accountant te kiezen kun je problemen in de toekomst voorkomen en heb je altijd iemand anders die jouw business begrijpt en eventueel feedback kan geven.

Geen omkijken meer

Een van de grootste voordelen van een accountant inhuren is dat je er zelf geen omkijken naar hebt. Wanneer je bezig bent met het bouwen van een onderneming, is de kans op stress aanwezig. Kopzorgen kunnen je demotiveren, waardoor het enthousiasme afneemt. Zaken waar je zelf geen verstand van hebt, leveren extra stress op. Een accountant neemt deze stress van je weg, doordat je zelf geen omkijken meer hebt naar de administratie.

Actuele kennis binnen handbereik

Een accountant is gespecialiceerd in zijn vak – wat betekent dat die ook op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. De kennis van een accountant – hij heeft immers veel succesvolle en falende bedrijven gezien in zijn carriere – kan jou helpen met het bouwen van een succesvolle business en het voorkomen van eerder gemaakte fouten. Meer weten over het inhuren van een accountant in Friesland? Klik dan op de link!

Kijk naar de mogelijke cursussen bij Kenteq

Wil je een speciale opleiding volgen of ben je op zoek naar een opfriscursus in een bepaalde branche om je kennis weer helemaal up-to-date te maken? Kijk dan eens bij Kenteq naar de mogelijkheden. Ze verzorgen cursussen voor de Metaaltechniek, Elektrotechniek of Installatietechniek.

Cursussen in diverse sectoren

Bij Kenteq kun je terecht voor cursussen in de volgende branches: elektrotechniek, inbraakbeveiligingstechniek, watertechniek, management en organisatie, gastechniek, verwarmingstechniek, praktijkleren, brandbeveiligingstechniek en procesoptimalisatie. Je kunt kiezen voor opfriscursussen maar ook voor een complete opleiding.

Incompany cursussen

De cursussen kunnen op een eigen locatie gegeven worden maar vaak is incompany ook mogelijk. Dit betekent dat de cursus op het bedrijf gegeven wordt waarvoor deze bedoeld is. Dit heeft als groot voordeel dat de cursus volledig gericht is op het bedrijf en de technieken die er gebruikt worden of de producten die er gemaakt worden. De deelnemende cursisten kunnen de kennis die ze opdoen dan ook meteen in praktijk brengen en dat werkt enorm stimulerend. Ze zien er meteen het nut en de resultaten van. De cursussen zijn sterk gericht op de praktijk omdat ze zo het meeste rendement opleveren.

Hoe lang en wanneer?

Als je kiest voor een cursus van Kenteq kun je ook aangeven hoeveel dagen je wilt dat deze duurt. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de inhoud van de cursus. Niet voor ieder onderwerp geldt dat het bijvoorbeeld in een dag behandeld kan worden. Je kunt ook de keuze maken voor een cursus overdag of in de avond als je dat prettiger vindt.

Kijk wat er allemaal kan

Kijk voor alle mogelijkheden op de site van Kenteq en informeer wat er allemaal kan. Je mag ook zelf onderwerpen inbrengen om zo een cursus te krijgen waar de deelnemers ook daadwerkelijk wat aan hebben.

Met een multi gas detector meet je meer in één keer

In een bedrijf wil je natuurlijk veilig kunnen werken, zeker als er wel eens met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Indien er met gassen gewerkt wordt ben je als werkgever dan ook verplicht ervoor te zorgen dat je werknemers op een veilige werkvloer kunnen staan.

Kies het geschikte type

Mocht er onverhoopt toch ergens een keer gas weglekken dan wil je wel dat dit zo snel mogelijk gesignaleerd wordt. Als er met meer gassen tegelijk gewerkt wordt in een bedrijf wil je ten tijde van een incident natuurlijk wel zo spoedig mogelijk weten om welk gas het gaat. Hiervoor kun je dan een multi gas detector gebruiken. Deze zijn in diverse types te koop. Zo kun je kiezen voor multi gas detectors die op een bepaalde soort batterijen werken en kun je een keuze maken omtrent de levensduur. Ook kun je aangeven welke soorten gas ze kunnen detecteren.

Kijk goed welke meter het beste in je bedrijf past

Voordat je een gas detectie apparaat aanschaft is het verstandig goed te kijken wat je nodig hebt. Hoef je maar één soort gas op te kunnen sporen dan kun je ook met een (eenvoudigere en voordeligere) single gas detector uit de voeten. Wil je echter meer soorten tegelijk kunnen meten dan is een multi gas detector zeker aan te raden maar zou je ook nog kunnen kiezen voor een PID meter. Deze meet ook meer gassen tegelijk, is draagbaar en kan op verschillende plaatsen gebruikt worden. Daarnaast meet deze ook nog eens extra (andere) stoffen. Een gas detectie systeem is onmisbaar op de werkvloer en zorgt er ook voor dat er veilig gewerkt kan worden. Mocht zich iets voordoen dan kun je ook altijd op tijd ingrijpen en de werknemers in veiligheid brengen.

Ontwikkel jezelf en help anderen: volg een coaching opleiding!

Wil jij meer uit jezelf halen en hierbij anderen helpen dit ook te doen? Wil jij mensen een steuntje in hun rug geven en op een positieve manier motiveren? Kies er dan voor om een coaching opleiding te volgen en ondersteun mensen!

Samen doelen stellen

Het stellen van doelen is niet voor elk persoon vanzelfsprekend een makkelijke taak, maar wel nodig om jezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk of werkgerelateerd gebied. Een coach kan jou hier goed bij helpen. Zo kan er samen gekeken worden naar de sterke en zwakke punten en naar eventuele uitdagingen. Hierbij is het wel van belang dat een coach voorafgaand een coaching opleiding heeft gevolgd om jou hierin op de juiste manier te kunnen begeleiden. Een coach leert zich zelf op deze manier beter kennen en kan dit op zijn of haar beurt overdragen op andere mensen. Ondersteun andere personen met hun zelfkennis en zelfvertrouwen en help anderen zich verder te leren ontwikkelen!

Ontwikkel je kwaliteiten

Wanneer je als coach aan de slag wil gaan, is het belangrijk dat je goed weet waar je mee bezig bent. Zodoende is een coaching opleiding noodzakelijk om goed te begeleiden, te ondersteunen en te motiveren. Op persoonlijk gebied kan men twijfelen aan zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld hebben. Een coach heeft zicht op de slechte en sterke punten van een persoon en kan op deze manier een goed beeld schetsen van diens kwaliteiten. Zodoende kunnen er doelen gesteld worden, zodat iemand zichzelf beter kan ontwikkelen. Op werkgerelateerd gebied kan het voorkomen dat iemand bijvoorbeeld een nieuwe functie heeft en het lastig vindt deze functie te vervullen. Ook dan kan een coach steun bieden.

Wil jij anderen motiveren? Volg een coaching opleiding!

Wil jij anderen helpen hun kwaliteiten in kaart te brengen en te motiveren tot het verder ontwikkelen van deze kwaliteiten? Dan is een coaching opleiding iets voor jou!

De kinderen zijn groot geworden

Je bent al wat ouder. Je hebt ooit een studie gevolgd,  en vrij vlak daarna kreeg je kinderen. Dat is het moment waarop veel moeders minder gaan werken. Het is ook een moment waarop moeders zelfs helemaal stoppen met werken. Ze zorgen voor hun kinderen, want je wil dat die een goede basis voor de rest van hun leven hebben. Om je heen wordt aan jou verteld dat thuis blijven zitten niet goed is. Het staat slecht op je CV dus hoe kom je later ooit weer aan het werk? Die mensen uit jouw omgeving hebben het bij het verkeerde eind. Thuis zijn met de kinderen is een fulltime baan en je ontdekt vaardigheden waarvan jij niet wist dat je ze had. Zo heb je waarschijnlijk moeten budgetteren om boodschappen te doen. Dat is een vaardigheid die je anders op school had moeten leren tijdens een opleiding boekhouden.

Re integratie als boekhoudster

Heb jij talenten om te boekhouden maar heb je er nooit wat mee gedaan; dan is dit jouw kans. Je kan in de schoolbanken gaan met leeftijdsgenoten en/of gelijkgestemden. Op die manier leer jij het beroep van boekhoudster. Je leert welke vaardigheden een bedrijf van jou verwacht. Daarnaast leer je werken met boekhoudprogramma’s zodat je een CV opbouwt waar je trots op kan zijn. Jouw periode thuis met de kinderen komt je ook van pas. De organisatorische talenten die je daar bij jezelf hebt ontdekt pas je nu toe in je studie. Op die manier werk je toe naar een praktijkdiploma PDB waar je mee aan de slag kan gaan nu de kinderen groot zijn. Jij past in het profiel van een werkgever waardoor je kan doorstromen met een mooi CV naar jouw droomfunctie. Op die manier mag je trots zijn op je kinderen, maar ook op jezelf.

De prijs van een mensenleven

Goed, een echt mensenleven is natuurlijk onbetaalbaar, maar wat kun je investeren om de veiligheid van collega’s en werknemers te bevorderen? Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar juist daarom is het van levensbelang dat je hier goed op voorbereid bent. Een EHBO-cursus zorgt voor deze voorbereiding en daarmee voor meer veiligheid op de werkvloer.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor mensen (medische) hulp nodig hebben, dan is elke seconde belangrijk. In de tijd tussen het begin van een noodsituatie en de aankomst van professionele hulpverleners, kan iemand met een EHBO-cursus het verschil betekenen tussen leven en dood.

Het prijskaartje

Maar wat zijn nou precies de EHBO cursus kosten?
Om te beginnen zijn er verschillende cursussen op het gebied van EHBO. Je hebt de beginnerscursus, maar ook een herhalingscursus en een zogeheten ‘in-house EHBO-cursus’. De kosten van elk van deze cursussen verschillen onderling. De uiteindelijke kosten zullen dan ook afhangen van het type cursus dat jouw werkplek nodig heeft.

De vergoeding

Echter nog belangrijker is het feit dat vrijwel alle verzekeraars deelname aan een EHBO-cursus vergoeden. Op zich is dit niet meer dan logisch. De aanwezigheid van iemand met kennis van EHBO zorgt ervoor dat mensen gezonder blijven en dat er minder ziektekosten worden gemaakt. Vandaar dat een EHBO-cursus door bijna alle verzekeraars wordt vergoed, in de meeste gevallen zelfs in het geheel. Des te meer reden dus om ervoor te zorgen dat je werkplek wordt verrijkt met kennis van hoe te handelen in het geval van ongelukken.

De mate van vergoeding kan verschillen per verzekeraar en het soort polis. Het is aan te raden dit bij je eigen verzekeraar na te gaan en om eventueel je polis hierop af te stemmen. Echter in de meeste gevallen hoef je als werknemer dus niet zelf te betalen voor de prijs van een mensenleven.